Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Υποθέσεις εργασίας...

... "τη κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία"... διάβαζα-πάλι κάπου-σκόρπια.

Μα η "πλουτοκρατία" έχει πάρει τα γκα-φρα, τα 'χει πάει στην Ελβετία (!!!) και δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσει την κρίση, εκτός αν κάποιος κρατήσει ομήρους τους "πλουτοκράτες" για να τα φέρουν πίσω.

Αλλά επειδή οι "πλουτοκράτες", όπου να 'ναι θα την κάνουν, κάποιος πρέπει-κάπως να τους κρατήσει. Είναι σίγουρα "κακοί" όταν απολύουν κόσμο, όταν προσλαμβάνουν-όμως (?) είναι-πάλι?

Κάποιος λοιπόν πρέπει να οργανώσει: τη δράση, την παραγωγή. Και αυτός πρέπει να είναι ο επιχειρηματίας (ο "πλουτοκράτης") που σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης πρέπει να βρίσκεται σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον (αν το ζητούμενο είναι η επιβίωση στην Αγορά).

Έτσι μας λεν και μεις τους λέμε: θα μειώσουμε τα μεροκάματα και στέλνουμε τους "πλουτοκράτες" σπίτια τους. Γιατί λίγοι είναι οι "πλουτοκράτες" που 'χει-πρόσφατα η Ελλάδα καταστρέψει?

Γιατί τα μεροκάματα δεν είναι η κάψα (?) τα μεροκάματα είναι "έξοδα", δεν είναι κέρδη, δεν τρών "καπέλο" 40% φόρο!

Άρα (σωστά τα λέει ο κ. Σαμαράς) πρέπει να μειωθούν οι φόροι για να έρθει κάποιος εδώ να κάνει μπίζνα. Διαφορετικά θα πάει στην Βουλγαρία, στην Τουρκία, όπου βρει καλύτερα.

Μα γιατί-τόση καούρα? Είναι τελικά είναι ζητούμενο ο "πλουτοκράτης"?

Δεν είναι? Άντε και λέμε πως την κρίση την πληρώνει η "πλουτοκρατία" (που είπαμε πως δεν έχει εδώ λεφτά, άρα-τι, θα κάνουμε: πόλεμο με την Ελβετία?) που θα δουλέψουμε (?) θα γίνει η Ελλάδα "Δημόσια"???

Και πως θα πληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι? Από το "έργο" που θα "παράγουν"?

Εικοσιπέντε χρόνια πριν, είδαμε σχετικά παραδείγματα και το που οδήγησαν τις επιχειρήσεις που κρατικοποιήθηκαν.

Μας πείθουν πως σήμερα θα δούλευαν?


Υ.Γ.
Βλ. σχετικές αναρτήσεις για τον κοινοτισμό (ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ)