Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Περιμένοντας το ξημέρωμα (2)

Σε συνέχεια παλαιότερης ανάρτησης περιμένοντας το ξημέρωμα διαβάζω αναρτήσεις που περιμένουν αυτό το "Κάτι" απ' την αντιπολίτευση, και συγκεκριμένα τον κ. Σαμαρά (βλ. σχετικά: Ως πότε η Αντιπολίτευση θα ανέχεται την καταστροφή της χώρας; του Κώστα Ροδινού από το Antinews, Το ΠΑΣΟΚ παίζει χωρίς αντίπαλο; του netakia από το olympia κ.α.).

Η Αννούλα δεν περιμένει τον ιππότη (άκου το παρακάτω) και ως φαίνεται είναι μάλλον λίγοι αυτοί που περιμένουν απ' τους "όμορφους" της Ν.Δ. για να τους λύσουν τα προβλήματα (βλ. το σχετικό άρθρο-σήμερα από την Καθημερινή).


Πριν τις Δημοτικές, είχα κάνει την εκτίμηση πως οι κουμανταδόροι μας θέλουν να-την-κάνουν (βλ. σχετική ανάρτηση Bye-bye bella Napoli) γιατί απλά: δεν θέλουν να 'ναι στο τιμόνι μόλις γίνει το μπουμ. Θέλει να 'ναι στην θέση τους ο κ. Σαμαράς (?) πολύ αμφιβάλω.

Ο κ. Σαμαράς θα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο απ' αυτό που κάνει σήμερα η κυβέρνηση? Έστω ότι το οραματίζεται (ο ίδιος) και έχει και 5-10 φίλους που εκτιμώ την σκέψη και την πρόθεσή τους, θα μπορούσαν να διαπεράσουν αυτοί τους Αβραμόπουλους, Σταϊκούρες και-και τόσους άλλους, ζωτικά χρήσιμους για την Νέα Δημοκρατία, μα θανατικούς για τον τόπο? Σίγουρα όχι!

Ακόμα και τώρα, στην "ακίνδυνη αντιπολίτευση", ο λόγος του κ. Σαμαρά είναι "οραματικά" βιώσιμος? Λέει κάτι άλλο εκτός απ' το ότι "είναι καλύτερος απ' τους άλλους" και πως "αυτός ξέρει"?

Έχω πειστεί πως, δεν θέλει να διατυπώσει τον οραματικό λόγο (και φυσικά την αντίστοιχη πολιτική πράξη) που, αν τον διατύπωνε, θα μοίραζε φάπες στη Βουλή.

Ως φαίνεται, έχει αποδεχθεί πως η "συνταγή" της διαχείρισης είναι μία, η εξουσία θα του 'ρθει σαν ώριμο φρούτο και θα γίνει κι αυτός (για λίγο) πρωθυπουργός.

Αν προσδοκάς-λοιπόν σ' αυτόν:

Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
...
αποχαιρέτα την, την Aλεξάνδρεια που χάνεις.


Υ.Γ. 1
... και μακάρι να μην ήταν έτσι και μακάρι να 'χω λάθος.

Υ.Γ. 2
Βλ. επίσης την σχετική ανάρτηση του Πέτρου Χασάπη "πότε θα καταρρεύσει το καθεστώς" που λέει ότι: "η κατάρρευση του παλιού καθεστώτος θα επέλθει μόνο όταν υπάρξει πολιτικός ηγέτης που δεν θα ελέγχεται από το καθεστώς."


Υ.Γ. 3
Βλ. σχετικό άρθρο από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Με τη γλώσσα του… γελοίου

Υ.Γ. 4
Βλ. σχετική ανάρτηση από το ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Το προβληματικό μείγμα του Αντώνη