Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Για την δημοκρατία και πάλι και πάλι και πάλι...

Για το άσυλο την ενοχική δημοκρατία κ.α. σχόλια, ένα κείμενο που είχα γράψει το 2008, το οποίο νιώθω εξαιρετικά επίκαιρο την ώρα που περιμένω να ολοκληρωθεί η διαδικασία των Πρυτανικών εκλογών στην Πολυτεχνειούπολη.

Γιατί στην πράξη-μας, στην πρακτική-μας, είμαστε όλοι συν-υπεύθυνοι για ότι μας συμβεί. Και είναι αυτή, η Δημοκρατία που μας το χρεώνει!!! Πόσοι αυτό το γνωρίζουν και σε τι βαθμό το αντιλαμβάνονται?


Δεν γνωρίζω τα κουμάντα που θα γίνουν με τον Καλλικράτη και επειδή δεν-τα-γνωρίζω δεν έχω γράψει τίποτα σχετικό.

Έχω όμως μια ελπίδα, ότι στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, ότι ο κόσμος θα χωνέψει και θα ακυρώσει την άρχουσα "πολιτική τάξη" για να αναδειχθούν νέοι πολιτικοί σχηματισμοί που εύχομαι-να διατυπώσουν "από-κάτω" ένα όραμα, "άλλης"-τουλάχιστον μορφής.

Τις ίδιες ελπίδες έχω για κάθε δημοκρατική διαδικασία και για τον εργασιακό (για πόσο ακόμα?) μικρό-κοσμό μου, που είναι το Πολυτεχνείο (βλ. πρόσφατη σχετική ανάρτηση).

Σαν βλέπω όμως την ζούγκλα (όμοια με αυτή που είχα περιγράψει σε παλαιότερες σχετικές αναρτήσεις) και την ακύρωση της διαδικασίας "από-κάτω" τι ελπίδες να 'χει κανείς και για ποιο μέλλον??? (βλ. σχετικά την περιγραφή γεγονότων που έγιναν σήμερα, και πρόσφατη σχετική ανάρτηση).


Υ.Γ.
Βλ. επίσης την (πολύ) παλαιότερη ανάρτηση του ιστολογίου σχετικά με το νέο (πάλιωσε πλέον) νομοσχέδιο και για την εκπροσώπηση και την ψήφο των φοιτητών στις εκλογές