Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Αυτός-που-δεν-χρωστάει, είναι ο τροχο-νόμος

Στην εποχή της οικονομικής κρίσης, αυτός-που-δεν-χρωστάει, αναδεικνύεται ως γενικός κουμανταδόρος του τόπου.

Μα ποιος είναι ο κουμανταδόρος και ποιος ο τόπος?


Με απλά λόγια, ο κουμανταδόρος είναι το Ισραήλ και τόπος όχι μόνο η ευρύτερη "γειτονιά" μας, μα και εμείς (βλ. σχετικά την πρόσφατη Ελληνοϊσραηλινή άσκηση: Σενάρια, περιοχές και αποτελέσματα).

Γιατί το Ισραήλ δεν "χρωστάει" χρήμα ενώ παράλληλα εξαργυρώνει μιαν αδυσώπητη βία που έχει υποστεί ο λαός του στο πρόσφατο παρελθόν.

Στα πλαίσια αυτά, θεωρώ εξαιρετικά επικίνδυνο το ότι συρθήκαμε από την μεγα-"πολιτική" πρωτοβουλία των φίλων-Τούρκων που "καλύπτει" την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στα καράβια για την Γάζα αντί να παρέμβουμε "εμείς-μόνοι" κατά την προσφιλή έκφραση του φίλου Γιώργου Λιερού (βλ. πρόσφατο εξαιρετικό άρθρο-του) με μια συγκροτημένη και νομιμοποιημένη-συλλογικά (στα πλαίσια του-όποιου κράτους-μας) παρέμβασή-μας.

Σε πρόσφατη κουβέντα που είχα προχθές το βράδυ, όταν διατύπωνα τον χειρότερό μου εφιάλτη που είχα γράψει σε πρόσφατη σχετική ανάρτηση, η απάντηση αγαπημένου φίλου ήταν ότι: σήμερα ο "πόλεμος" που φοβάμαι δεν χρειάζεται, συμβαίνει με οικονομικούς όρους και ο "πραγματικός" πόλεμος είναι μάταιος.

Πόσο "μάταια" όμως βλέπουν όλοι, την-όποια βίαια σύγκρουση, είναι κάτι που το αναρωτιέμαι.

Γιατί αν ο Άνθρωπος επιδιώκει μονοσήμαντα την κατάργηση της ύπαρξης κάθε-"Άλλου", φέρνει σε αδιέξοδα που ξε-περνιούνται μόνο απ' τα παιχνίδια-μας, με την ευχή να υπάρξει επόμενη-γενιά να συν-υπάρξει (βλ. σχετικά "Γένεσις: Το Παιχνίδι του Ανθρώπου στον Κόσμο").

Στα πλαίσια αυτά η συν-ύπαρξη που όλοι τώρα επιζητούν (?), δεν διαμορφώνεται ως στόχος μα ως σαπουνόφουσκα.

Όπως και να' χει όμως, τα αδιέξοδα που περιγράφονται, οφείλει ο Άνθρωπος (όχι ο Έλληνας, ο Τούρκος, ο Ισραηλινός και ο Παλαιστήνιος), ο Άνθρωπος, να τα επαναδιαπραγματευτεί.

Έτσι είμαι "Ενάντια σε κάθε βία" (όπως έχω γράψει πολλές-φορές σε αυτό το ιστολόγιο) και καίω από τον πόθο να συν-υπάρξω αρμονικά με τους ανθρώπους.

Γι αυτό και καταγγέλλω την σημερινή επίθεση του Ισραήλ στα καράβια για την Γάζα.


Υ.Γ.
Αγαπημένος φίλος ο Γιώργος Λιερός, βρισκόταν στο καράβι για την Γάζα όπως έμαθα σε προ-χθεσινή και εντελώς τυχαία τηλεφωνική μας επικοινωνία..
Εύχομαι να είναι καλά.
  1. Παρακαλώ θερμά: Θέλω πίσω τον Λιερό-μου και το υπόλοιπο πλήρωμα των πλοίων
  2. Ας εναντιωθούμε σε κάθε βία που φαίνεται ότι καλλιεργείται με εξαιρετική επιμέλεια  (εμφύλια ή διακρατική)