Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Πάλι-οράματα...

... ζητούν να δουν οι ά-μοιροι πολίτες.

Μα δεν βαρέθηκαν? Φυσικά και όχι. Αυτό που, θα 'θελαν να ακούσουν (απ' τους πολιτικούς) είναι το παραμύθι του αύριο.

Τι τους λεν τώρα:

  1. Το ΠΑΣΟΚ λέει πως: θα 'σαστε φτωχοί, θα σας τ' αρπάξω (όσο μπορώ) και μετά θ' αρπάξω κι άλλα, αλλά αν έχετε τίποτα λεφτά στην άκρη και φυτέψτε κανένα φωτοβολταϊκό σε κα 'να χωραφάκι, θα κάθεστε και θα βγάζετε λεφτά (για όσο σας αφήσω).
  2. Ο κ. Σαμαράς (ο μονοκάναλος) λέει πως: έχει "κάτσει" η οικοδομή που είναι η ατμομηχανή της οικονομίας και αφήνει να εννοηθεί ότι θα βρει από κάπου τα λεφτά (από-που ρε γμτ !!!) για να την επανεκκινήσει . Λες και το πρόβλημα είναι εκεί, λες και δεν υπάρχουν σπίτια για να ζήσουμε στις μεγα-πόλεις και η λύση είναι να βρούμε τα λεφτά για να χτίσουμε (τι?) ικανοποιώντας (ποιες?) ανάγκες (βλ. παλαιότερη σχετική ανάρτηση για το μαγικό ραβδάκι του ΤΕΕ και την αρχιτεκτονική-με-τη-γη). Ακούγοντας αυτό (και μόνο) πείθομαι πως μας δουλεύει και θέλει κι αυτός, να κάτσει  στην μεγάλη την καρέκλα (επειδή έτσι του-΄παν-πως-πρέπει). Αν κρίνω όμως απ' την αντιπολίτευση που κάνουν, σαν να μην θέλει και πολύ...
  3. Το ΚΚΕ πάει και παραπέρα, (βλ. πρόσφατες σχετικές δηλώσεις της κ. Παπαρήγα). Κεντρικό του σύνθημα είναι πως "την κρίση θα πληρώσει η πλουτοκρατία". Δηλαδή, αν βγει το ΚΚΕ, τότε που όλη η "πλουτοκρατία" θα 'χει πάει τα λεφτά στην Ελβετία, εμείς τι θα κάνουμε? Πόλεμο με τους Ελβετούς να λέμε: φέρτε τα γκα-φρά-ρε??? Μόνο αν η κοινωνία φτάσει στο σημείο να απο-δείξει πως τα ευρώ δεν τρώγονται, το χρήμα θα αποκτήσει και πάλι την πραγματική (συμβολική-του) αξία.
  4. Η "άλλη" αριστερά μας λέει πως: φταίει το κεφάλαιο που εμείς λαμογάραμε τα δανεικά που παίρναμε και επειδή το κεφάλαιο είναι "κακό" αυτή (η σούπερ-ντούπερ) θα το κάνει "ντα", θα του δώσει τ' αρ____α της κι αυτό θα τα πάρει και θα πει "ευχαριστώ". Μετά θα της δώσει κι άλλα (δανεικά) έτσι ώστε να συνεχίσουμε να ζούμε όπως ζούσαμε και να 'χουμε τις παροχές που είχαμε.
  5. Και ακούω προχθές τον κ. Καρατζαφέρη σε κάποιο χαζοκάναλο να λέει πάνω-κάτω τα εξής: δουλειές υπάρχουν, να πάει ο κόσμος στα χωράφια να δουλέψει. Μα του λέει ο δημοσιογράφος δεν έχει όλος ο κόσμος χωράφια. Να πάρει όλος ο κόσμος χωράφια από δημόσια γη, από την εκκλησιαστική περιουσία, να τα καλλιεργήσει, να βάλει πέντε κότες και δυο γίδια, να μπορέσει να φάει για να ζήσει!!!

Σε χίλια-δυο θα διαφωνήσω, μα τα σωστά να του τα λέμε. Τα είπε όλα (!!!) τόσο που νόμιζα ότι είχε διαβάσει τις σχετικές αναρτήσεις του ιστολογίου για τον κοινοτισμό (ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ) και  αφού είπε για τον άνθρωπο-δίχως-γη (βλ. παλαιότερη σχετική ανάρτηση) θα 'λεγε και για την αρχιτεκτονική-με-τη-γη (αυτό δεν το 'πε).

Η πραγματικότητα είναι πως ο Έλληνας (γενικά) "σπούδασε" και "παρείχε υπηρεσίες". Έτσι, δεν γούσταρε πια να δουλεύει με τα χέρια του και είχε (γενικά) μια τεμπέλικη αντίληψη.

Αλλά αν δίνονταν η ευκαιρία (η γη στα πλαίσια μιας νέας μορφής Συν-Ύπαρξης) τι καλά που θα 'τανε, να κάναμε-και-κάτι!!!