Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Συμπάσχω και συμπαρίσταμαι, αλλά...

Αν θυμάμαι καλά, το ΠΑΣΟΚ εκλέχθηκε γιατί μας έλεγε πως: οι άλλοι είναι "ανίκανοι", υπάρχουν τα γκα- φρά και θα τα μοιράσουμε στην αγορά να πάρει πάλι μπρος η οικονομία.

Έρχονται τώρα και μας λεν: πως δεν υπάρχουν τα γκα-φρα και πως, αν-υπάρχει-κάτι, θα το πάρουμε κι αυτό με φόρους.

Ας μην ξεχνάμε όμως πως: αυτά τα έλεγε και ο άλλος αρχηγός που δεν ψηφίσαμε.

Έντεχνα και παράλληλα, τα ΜΜΕ καλλιεργούν με δυσκολονόητους όρους εφιαλτικές φοβίες στους πολίτες (για τα σπρέντ, τα χρέη κ.λπ.) δικαιολογώντας το ότι: αυτά που είχαμε τάξει-δώσει τώρα σας τα παίρνουμε πίσω.

Το μόνο όμως που καταλαβαίνω είναι πως μας λένε: σκύψε-κεφάλι γιατί αυτά είναι δύσκολα πράγματα που εσύ δεν τα καταλαβαίνεις και μην κάνεις απεργία-μην δυσανασχετείς. Αλλά συν-τάξου και συναίνεσε. (τελεία)

Αυτά λοιπόν που αδυνατώ να καταλάβω είναι:
  • γιατί ο προεκλογικός λόγος για την επίλυση των προβλημάτων ήταν τόσο κατανοητός και σύμφωνα με ένα ευρύ συλλογικό όραμα, ενώ τώρα η-όποια αναφορά σ' αυτά δεν είναι.
  • με πια λογική ψηφίζεις κάποιον να κάνει-κάτι και αυτός κάνει ακριβώς το ανάποδο απ' αυτό που σου έλεγε (που στο 'λεγε και ο άλλος που δεν ψήφισες).
Συμπάσχω και συμπαρίσταμαι, αλλά έχω την αίσθηση πως, αν ψήφιζε τώρα ο κόσμος, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό απ' αυτό των προηγούμενων εκλογών.

Συμπάσχω και συμπαρίσταμαι, αλλά αν θέλετε να συναινέσω, δείξτε μου πως αλλάζει το κουμάντο της Δημόσια Διοίκησης (γιατί εγώ το βλέπω ίδιο) και πως ο κόσμος αποκτά όραμα-χαρά και αισιοδοξία.

Συμπάσχω και συμπαρίσταμαι, αλλά πείτε μου κάτι άλλο εκτός απ' το: μην κάνεις τίποτα και μην έχεις καμία περιουσία γιατί την πάτησες.


Υ.Γ. 1
"...ενώ η ενορχηστρωμένη προπαγάνδα των ΜΜΕ, όπως δείχνουν διάφορες δημοσκοπήσεις φαίνεται να πιάνει τόπο, τα πρόβατα είναι έτοιμα να παρακαλέσουν το χασάπη να τα σφάξει -αλλά να μην τα πονέσει πολύ... " βλ. σχετική ανάρτηση από το ημερολόγιο ενός πατέρα.

Υ.Γ.2
Βλ. πρόσφατη σχετική ανάρτηση: για την οικονομία και πάλι