Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ιδέες έχουμε, τα λεφτά μας λείπουν

... και που να τά 'βρουμε...

Μέσα στα πλαίσια λοιπόν μιας συλλογικής παράνοιας και επειδή έβλεπα ότι σε λίγο ούτε τις πάνες για το μωρό δεν θα 'χουμε να πληρώσουμε, αγαπημένος φίλος μου 'πε: κάνε-κάτι!

Κάνε-κάτι και κατά προτίμηση αυτό που ξέρεις. Ξέρεις να κάνεις γλυπτική πούλα τη.

Έχοντας τις σχετικές άδειες (για να εργάζομαι ως μηχανικός και γλύπτης) προσπάθησα να βρω τον τρόπο να πουλάω τα γλυπτά μου μέσω internet και "τακτικά" στην Εφορία.

Εκεί το τέρας της γραφειοκρατίας (τώρα που δεν ήμουν εγώ αυτό) με τσάκισε. Ήταν περισσότεροι μα τα κατάφερα. Έτσι, με χαρά σας ανακοινώνω ότι τις προσεχείς ημέρες θα ανοίξει το e-shop με τα γλυπτά μου.

Επειδή όμως (σε αντίθεση μ' αυτό που μερικοί πιστεύουν) λεφτά-δεν-υπάρχουν (γι αυτό και θ' ανοίξω ιντερνετικό μαγαζί και όχι βιτρίνα), ακούγοντας στο ράδιο πως "δίνονται λεφτά, τρέχετε να πάρετε" στο http://www.startupgreece.gov.gr/el/ κοίταξα τα επιδοτούμενα προγράμματα αφού άκουγα και τους υπευθύνους ν' αναρωτιόνται στην συνέντευξη, γιατί δεν παίρνει ο κόσμος τα λεφτά που τους χαρίζουν.

Ήταν τόσο σουρεαλιστική ανακοίνωση, όσο οι ανακοινώσεις των προγραμμάτων τους.

Κοιτώντας λοιπόν την σχετική ιστοσελίδα (όπως τσεκάρω χρόνια-τώρα διάφορα προγράμματα) διαπιστώνω και πάλι πως πρέπει να σου κάτσουν τ' άστρα να πέσεις στο αντίστοιχο πρόγραμμα, αφού:
  • μπορεί να μην έχεις την ηλικία (να μην είσαι από τότε μέχρι τότε).
  • μπορεί να μην είσαι άνεργος για 1 χρόνο (όπως θέλουν πολλά προγράμματα).
  • μπορεί να μην έχεις ΚΑΔ με την σχετική δραστηριότητα από τότε μέχρι τότε.
  • μπορεί να μην πέσεις στον γεωγραφικό προσδιορισμό του προγράμματος.
  • πιθανότατα δεν θα έχεις τζίρο πάνω από 500 χιλιάρικα ή-όποιο άλλο κουφό όριο μπορεί να βάλουν.
  • τέλος, δεν θα 'χεις το αρχικό κεφάλαιο που απαιτείται.
Άρα έχω πάρει απόφαση πω αντί να τραβιέμαι με το να ψάχνω πρόγραμμα που θα επιδοτηθώ να κάνω-κάτι, έχω περισσότερες πιθανότητες να παίξω ένα λόττο, μα σας υπενθυμίζω παλαιότερες προτάσεις που 'χω κρεμάσει στο Δίχτι :
eco-dome.gr/ για εναλλακτικές κατασκευές (αρχιτεκτονική-με-τη-γη)
οικολογία.gr/ μια εναλλακτική κατασκήνωση για παιδιά
... ενώ σημειώνω πως υπάρχουν κι άλλες, που 'χουν ξεμείνει στο σκληρό μου....


Υ.Γ. 1
Βλ. σχετικά την (επίσης-τρομακτική)  ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας www.mindev.gov.gr.

Υ.Γ. 2
Και σε αντίθεση με τα παραπάνω, μια εξαιρετική δράση αποτυπώνεται στην καλαίσθητη και λειτουργική ιστοσελίδα του http://www.opekepe.gr/agrotemaxia.asp για την μίσθωση Δημόσιας Γεωργικής και Κτηνοτροφικής Γης (που βέβαια, πρέπει να σαι πάλι αγρότης ή κάτι σχετικό). Μα θέλω να γίνω (!!!) τι να κάνω (???) προτιμάτε να μας έχετε άστεγους στις πόλεις ??? βλ. παλαιότερες σχετικές αναρτήσεις του ιστολογίου: να διεκδικήσουμε την δική-μας γη κάνοντάς τη να γεννήσει αυτό που ξέρεινα ΄χα τη δική-μου γη και σχετικές αναρτήσεις του ιστολογίου για τον κοινοτισμό (ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ)