Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Σχέδιο κειμένου για τα αντικαπνιστικά μέτρα

Σκέφτηκα ότι αφού τα φάρμακα για να κόψουμε το κάπνισμα, μας τα χορηγούν πλέον τα Δημόσια Ταμεία, εύλογο είναι να σκεφτεί κανείς πως το κράτος αναγνωρίζει επίσημα ότι είμαστε άρρωστοι.

Άτομα αδύναμου χαρακτήρα (γιατί δεν μπορούμε να κόψουμε το κάπνισμα), με ειδικές ανάγκες (να καπνίζουμε) μειωμένες αντοχές και αναπνευστικά προβλήματα, ανίκανοι σεξουαλικά και μάλλον ηλίθιοι (σύμφωνα με τις σχετικές διαφημίσεις του και τα δημοσιεύματά του).

Καταγγέλλοντας τον καπνιστικό φασισμό με τον οποίο επιβάλλω (ως άρρωστος) σε «άκαπνους» συνανθρώπους μου τον καπνό μου, απαιτώ: Την αντιμετώπισή μου και την ομαλή επανένταξή μου στην κοινωνία, χωρίς κοινωνικό ρατσισμό που αναπτύσσεται προς τα μένα με τις ρεκλάμες του Υπουργείου Υγείας, με αφορμή την χαρακτηριστική "αδυναμία" μου.

Στα πλαίσια αυτά προτείνω:

  • Ειδικά βαγόνια στο τρένο για καπνιστές ή καλό εξαερισμό και να επιτρέπεται το κάπνισμα σε συγκεκριμένους χώρους
  • Μόρια για την πρόσληψη καπνιστών στο Δημόσιο (αφού λέτε ότι ο καπνιστής είναι περίπου ηλίθιος και δεν θα μπορεί να βρει δουλειά κάπου αλλού)
  • Να διαμορφωθεί ο χώρος εργασίας των καπνιστών δημοσίων υπαλλήλων με ξεχωριστά δωμάτια, καλό αερισμό και τις απαραίτητες ανέσεις για να μην ενοχλούν τους «άκαπνους» συναδέλφους τους και οι καπνιστές να ζουν με αξιοπρέπεια
  • Επιδότηση για αγορά Viagra (αφού λέτε ότι ο καπνιστής είναι περίπου ανίκανος). Και δεν ντρέπομαι: ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΡΕ! Εσείς πρέπει να ντρέπεστε. Για να μάθετε να με λέτε ανίκανο
  • Ειδικά δρομολόγια στα αεροπλάνα για καπνιστές (ενάντια στον κοινωνικό ρατσισμό και την ομαλή επανένταξή μου στην κοινωνία)
Και επειδή λέτε ότι οι καπνιστές έχουν μειωμένες αντοχές και αναπνευστικά προβλήματα απαιτώ τα παρακάτω:
  • Ειδικές θέσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς για καπνιστές
  • Ειδικές ράμπες και εύκολη πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς
  • Ειδικές θέσεις στάθμευσης κοντά στις στάσεις του μετρό
  • Προτεραιότητα σε "ουρές"

Εν κατακλείδι καταγγέλλω τα μέτρα που ανακοινώνει το Υπουργείο Υγείας με τα οποία μας πλένει το κεφαλάκι μας (πλύση εγκεφάλου) χωρίς την απαραίτητη υποδομή για την ομαλή ένταξη (εμάς των καπνιστών) στην κοινωνία.

Εμάς των (αδύναμων-προβληματικών-κουτών και ανίκανων) καπν-ανθρώπων.


Υ.Γ.
Σχετικά κείμενα: Καπνιστική διαλεκτική, Η αποποινικοποίηση της επιλογής