Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Ανέκδοτα

Γι αστείο έλεγα πέρυσι (άνοιξη του 2009) πως πρέπει να έχουμε ένα μπιτόνι βενζίνη στην αποθήκη, έτσι ώστε, όταν σκάσει το "μπαμ" να μπορέσουμε να-την-κάνουμε για το χωριό.

Τώρα που το λέω, δεν γελάει κανείς.
*****
Έλεγα πάλι πέρυσι σε φίλους που είχαν οικονομικά προβλήματα (καλοκαίρι του 2009) πως: μην χολοσκάτε, το κανόνι θα βαρέσει από "Μέσα" (το Δημόσιο). Έτσι ένιωθα. Και μου 'λεγαν: ανέκδοτα λες.
*****
Για όσους δεν διαβάζουν τακτικά αυτό το ιστολόγιο και δεν με ξέρουνε, δουλεύω ως μηχανικός με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ στην Δ/νση Συντήρησης του Ε.Μ.Π.

Για να υπάρχει το αγαπητό μας Ίδρυμα, απαιτεί τεράστιο έργο συντήρησης και τεράστιες δαπάνες. Απαιτεί επίσης την εξυπηρέτηση κάθε είδους "ιδιαιτεροτήτων" "δύσκολων χρηστών" καθώς και "έκτακτα"-"απρόβλεπτα" έξοδα.

Είναι γνωστό ότι στα πλαίσια "Δημοσίου" όποιος δουλεύει, δουλεύει χομπίστικα, επειδή γλεντάει την δουλειά του και τιμά το μεροκάματό του.

Αλλά τι δουλειά θα κάνεις αν είσαι μηχανικός και (όπως φαίνεται) δεν θα έχεις λεφτά να κάνεις έργο?

Πριν από μερικούς μήνες, βλέποντας την κατάντια μας, έλεγα σε συναδέλφους: του χρόνου (στην περίπτωση που θα συνεχίσουμε να έχουμε δουλειά και να δουλεύουμε εδώ που όπως φαίνεται είναι διαπραγματεύσιμο) αντί να διαχειριζόμαστε και να επιβλέπουμε τα έργα, θα πάρουμε ο καθένας από μια φόρμα εργασίας και θα μαστορεύουμε ότι-μπορούμε.

Τότε-γελάγαμε, μα τώρα πια δεν μου φαίνεται απίθανη αυτή η υπόθεση.

Ίσως όμως έτσι να εκτιμούσαμε λίγο-περισσότερο και τα τσάμπα-φράγκα που σκορπάμε. Ίσως πάλι έτσι να συγκινούνταν και κάποιοι (από "πάνω"-μα κι από "κάτω") που απαιτούν, με την πολιτεία τους, αυτό: το σκόρπισμα.

Βέβαιο είναι πως μία είναι η λύση για την διάσωση του-όποιου Δημοσίου Πανεπιστημίου: η εθελοντική και χομπίστικη εργασία όλων-μας!

Αναφέροντας τον εθελοντισμό, θυμήθηκα το, κλασσικό πλέον, σύνθημα των Ολυμπιακών Αγώνων:
είναι μαλακία να είσαι εθελοντής
όταν γύρω σου χορεύουνε τα Δισ.

Αν αυτό το αποφύγουμε: όλα θα παν καλά... :-/ (βλ. σημερινό δημοσίευμα από ΤΑ ΝΕΑ σχετικά με την εξεταστική της SIMENS, σχετικές δηλώσεις του κ. Πάγκαλου και, και, και... )