Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Καουμπόϋδες και πολιτική

Ο κόσμος έχει απαξιώσει το πολιτικό σύστημα.

Δεν το λέω εγώ, μα τα μέρη αυτού του συστήματος (βλ. πρόσφατη σχετική δημοσκόπηση από το ΒΗΜΑ).

Tον Ιούλιο του 2010 είχα γράψει πως: ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΓΙΑ ΚΛΗΤΗΡΑ (2)!

Αφού (ως φαίνεται) οι εφεδρείες του συστήματος στερεύουν και το ίδιο το σύστημα αποκτά χαρακτηριστικά, θίασου (στην καλύτερη) μπουλουκιού (στην χειρότερη), ας μην εκπλήσσονται οι "πολιτικά ορθώς" και "κριτικά" σκεπτόμενοι για το ότι σε λίγο θα μας κάνουν τα κουμάντα οι καουμπόηδες.

Η κοινή γνώμη έχει διαπιστώσει ότι όσοι ασχολούνται με τα "κοινά" πλουτίζουν και ότι η "πολιτική" είναι ένα πολύ κερδοφόρο επάγγελμα.

Για κάποιους ίσως και να είναι. Μα-και "μόνο" τα 8.000 € που παίρνει ο βουλευτής το μήνα, μου ακούγονται προκλητικά!

Το ευχάριστο όμως είναι, ότι όσοι από-μείνουν να ασχολούνται με την πολιτική, θα το κάνουν αφού κάτι θα πιστεύουν γιατί, ελπίζω πως η χρεοκοπία-μας (τώρα που δεν θα υπάρχουν τα λεφτά) θα στείλει σπίτια τους όλους-όσους ασχολούνταν με την πολιτική για την μάσα.

Αλλά τώρα ο κόσμος θέλει λύσεις και οι λύσεις θέλουν μυαλό, οργάνωση και νέες βάσεις. Όλα αυτά θέλουν: πολύ δουλειά και κυρίαρχα πολιτική σκέψη!

Επειδή όμως ζούμε σε μια εποχή που δεν έχει μάθει να σκέφτεται/δουλεύει για να προτείνει λύσεις, αλλά έχει μάθει να πληρώνεται/πληρώνει για να τις βρει/υλοποιήσει (υπάρχοντας με το "Φαίνεσθαι" και όχι με το "Είναι"), θα υπάρξουν αυτοί που εκμεταλλευόμενοι το (άγριο) θυμικό του κόσμου θα παίξουν με τα νεύρα της-όποιας πολιτείας απομείνει, κάνοντας τους καουμπόηδες.

Ας ελπίζουμε να 'χουν καλές προθέσεις και να μην παίζουν με τα-όποια "πιστολάκια" τους.

Ας θυμούνται πως ο στόχος είναι: η αξιοπρέπεια της ύπαρξης (κυρίως η δικιά-μας μα/και η δικιά-τους) και ο ρόλος που διάλεξαν, σ' αυτό πρέπει ν' απαντήσει.


Υ.Γ. 1
Βλ. σχετικά: Τα πραγματικά μηνύματα της «εξέγερσης των διοδίων»

Υ.Γ. 2
Βλ. σχετικά: το άρθρο του Στάθη από την Ελευθεροτυπία της 12.1.11

Υ.Γ. 3
Βλ. σχετικά: Αγαπητοί κοι πολιτικοί, ότι υποσχεθήκατε στα φιλαράκια σας είναι δικό σας πρόβλημα και να το δώσετε από την τσέπη σας