Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

"Τις Πταίει? (στ’ αρχίδια μας τι φταίει, το ζήτημα είναι τι θέλουμε)"

"...Θέλει η Ελλάδα να γίνει μια φθηνή εξαγωγική οικονομία? Θέλει να γίνει ένας μινιμαλιστικός παράδεισος εναλλακτικής ζωής όπου οι πολίτες θα ζουν απλές γεμάτες ζωές με λίγα βιομηχανικά αγαθά και ακόμα λιγότερη εργασία? Θέλει αυτό το παράδειγμα να το εξάγει με τον τουρισμό της ώστε να σκάσουν από τη ζήλια τους οι χαζοί βόρειοι προτεστάντες που δουλεύουν μέχρι να πεθάνουν? Θέλει να γίνει μια χώρα real estate που θα πουλάει οικόπεδα στους ξένοι? Θέλει να γίνει γαμάουα και να πηδάει όλους τους γείτονες ? (σόρυ αυτό το δοκιμάσαμε, τώρα είναι σειρά των γειτόνων να πηδήξουν). Θέλει να γίνει ένα ανάδελφο Ισραήλ που θα κυνηγάει πετρέλαια, θα φτιάχνει αγωγούς και θα δαγκώνει όποιον πλησιάζει στα 12 μίλια και θα δημιουργεί 1-2 μικροπολέμους τη δεκαετία? Ή ένα εθνικά υπερήφανο κράτος που θα μαρκάρει σαν γίδια τους υπηκόους του και δεν θα αφήνει κανέναν μαυριδερό να μπει, εάν δεν είναι διατεθειμένος να ξοδεύει 20.000 ευρώ το χρόνο?

Αυτά τα όμορφα και υπαρξιακά πρέπει να απαντήσουμε πριν αποφασίσουμε τι πρέπει να κάνουμε για να τα πετύχουμε. Γι’ αυτό και ακούω με ειλικρινή φόβο, όλους αυτούς που έχουν έτοιμες λύσεις. Γι’ αυτό και θεωρώ πως η μετάλλαξη ΠΑΣΟΚ που πιθανότατα θα αναλάβει την ηρωική έξοδο, θα την πραγματοποιήσει με όρους και με φαντασιώσεις ΠΑΣΟΚ..."
---//---
"...Άρα εκτός από το ερώτημα τι θέλουμε να κάνουμε με τις ζωές μας, το δεύτερο σημαντικό ερώτημα είναι ποιος θα διαχειρίζεται την εξουσία και με ποιο τρόπο (και τι θα κάνει με όλο τον υπάρχοντα κρατικό μηχανισμό που μάλλον θα αντισταθεί στις αλλαγές).

Γιαυτό και είμαι εξαιρετικά επιφυλακτικός όταν ακούω για λύσεις όπου μια “πεφωτισμένη” ελίτ θα αναλάβει τη σωτηρία της χώρας με μπροστάρη τον “λαό”..."

Βλ. ολόκληρη τη εξαιρετική (!!!) σχετική ανάρτηση: TEOTWAYKI η επιστροφή και παλαιότερη σχετική ανάρτηση TEOTWAYKI από το ιστολόγιο Techie Chan