Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Μια, δυο, τρεις,


Είναι γνωστό πως η πλατεία δεν είχε κάποιο "αίτημα". Έπαιξε-πολύ το http://real-democracy.gr/ μα κι άλλοι (όπως οι 300 Έλληνες), παίξαν τα δικά τους. 

Τώρα-λοιπόν και για να "ησυχάσουμε" φαίνεται να θέλουν να φτιάξουν κυβέρνηση συνεργασίας («Στο τραπέζι» πρόταση για κυβέρνηση συνεργασίας) με πρώτο όνομα που διαβάζω γι αυτή τη "κυβέρνηση" σε σχετική ανάρτηση να είναι: ο κ. Παπαδήμος ...

Μ' αυτόν τον τρόπο αγαπητοί φίλοι, χωρίς αιτήματα, στόχους και όραμα, απο-δομήθηκε το "φαινόμενο" σύστημα, μ' αυτό-αμέσως βρήκε τις πλέον-κατάλληλες εφεδρείες, να συγκρουστεί και πάλι.

Τώρα-τελευταία μάλιστα που άκουσα και τον κ. Τσίμα να ισορροπεί μεταξύ μνημονίου ή/και όχι, δεν θα εκπλησσόμουν να τον βλέπαμε και αυτόν σε κάποιο υπουργείο για να χαρούμε...

Ευτυχείς οι άνθρωποι με μνήμη χρυσόψαρου...


Υ.Γ. 1
Τώρα που θα συμφωνήσουμε (δηλαδή που θα συμφωνήσουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, δηλαδή οι εκπρόσωποι, ας πούμε, του 40%) θα μπορούμε να διαφωνούμε, ή επειδή θα είναι "εθνοσωτήρια" η νέα "κυβέρνηση", θα πρέπει να βγάλουμε το σκασμό?

Υ.Γ. 2
Πολύ δημοκρατικό δεν φαίνεται που οι εκπρόσωποι του 40% (???) του λαού θα συμφωνήσουν για μια οικουμενική κυβέρνηση που δεν ξέρουμε αν θα την ήθελε ούτε-καν αυτό το 40%?

Υ.Γ.3
Οι πολιτικοί είναι πολιτικοί και οι τεχνοκράτες τεχνοκράτες. Αν ο τεχνοκράτης έχει "ανδρωθεί" να μάθει να κοιτάει τα συμφέροντα της εταιρείας του, της τράπεζάς του, τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσει ως "πολιτικός" και θα κοιτάξει τα συμφέροντα των ανθρώπων? Όχι δηλαδή ότι οι πολιτικοί που είχαμε το κάνανε, αλλά τέλος-πάντων αυτός ήταν ο ρόλος τους. Τώρα-όμως καταργούμε τον ίδιο το ρόλο!!!

Υ.Γ.4
Τελικά δεν μετανιώνω που διαφωνούσα με τις κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα (βλ.πρόσφατη σχετική ανάρτηση το σύνδρομο του ζωολογικού κήπου).

Είναι-"κάπως" να κατεβαίνεις στην διαδήλωση για την ασκούμενη πολιτική, με πιστεύω "ενάντια στην Αυτοκρατορία της Αγοράς" και να "φτιασιδώνουν" διαδήλωσή σου, έτσι ώστε να βάλουν ένα τραπεζίτη να σε κυβερνάει!!!