Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Με-ποιους να πάμε, και τι να αφήσουμε...

... αναρωτιόμασταν με ένα φίλο, χθες το μεσημέρι για-όταν μας αφήσουν να ψηφίσουμε (λέμε τώρα) και έτσι έκανα τις παρακάτω σκέψεις.

Αυτό που θα θελα να υποστηρίξω είναι μια συλλογικότητα που θα εκφράζει τους Ανθρώπους. 

Μετά βεβαιότητας λοιπόν, δεν θα υποστηρίξω τα κόμματα των Τραπεζών (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, κ.λπ.).

Μα-μήπως η επιλογή μου συγκλίνει στα "αντιμνημονιακά" κόμματα?

Τα "παραδοσιακά" κόμματα της κοινοβουλευτικής "αριστεράς", καλούν τον κόσμο να πεινάσει (και να είναι περήφανος γι αυτό) μέσ' από κάτι απίθανες σαλονάρες... και κάτι μου βρωμάει εδώ... Σε μια υποθετική περίπτωση (λέμε τώρα) που θα διαχειριστούν αυτά την εξουσία, έχω την βεβαιότητα πως: ότι έχει απομείνει, θα διανεμηθεί σε κάτι απίθανους-κολλητούς-συμβούλους "σοφούς" να κάνουν κάτι ερευνητικά-μπόμπες: ρύθμισης της μετα-κοινωνικο-πολιτικής ένταξης επαναστατικοποιημένων επιθεμάτων τοκοχρεολυσίων, σε αλληλέγγυες μονάδες ριζοσπαστικής διαχείρισης.

Περιμένοντας-λοιπόν τα πορίσματα των μελετών, αυτή η εναλλακτική "νέα Τάξη" (μπρρρρ), θα τσακώνεται ανηλεώς και στο δια ταύτα (μόνο-και-μόνο) για την-όποια καρέκλα (γιατί-πάλι αυτό-και-μόνο είναι το σύστημα στο οποίο εκπαιδεύτηκε) σε ένα κυκεώνα βερμπαλισμού (ακόμη χειρότερο του υπάρχοντα).

Εναλλακτικά, αυτά τα "δεν πληρώνω" δεν με εμπνέουν. Αυτό-γιατί, θέλω να πληρώνω φόρους, όσο αντέχω τουλάχιστον, για να έχω παιδεία και υγεία.

Άρα, με ποια λογική,: αυτοί που σήμερα λένε να μην πληρώνουμε, αν (λέμε τώρα) κυβερνήσουν, θα μας πουν τώρα πληρώστε και τι θα είναι το "καλό" για-να πληρώσουμε???

Έτσι: δεν ελπίζω τίποτα από την  υπάρχουσα πολιτική κατάσταση.