Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Για την προβολή

Είπανε χθες πως όλες οι αποφάσεις θα μπαίνουν στο διαδίκτυο.

Πολύ μου άρεσε, αλλά μήπως πρέπει να υπάρξει και μια φόρμα τέτοια ώστε, εκτός από τους "πάνω" και κάθε πολίτης, κάθε φυσικό πρόσωπο, να μπορεί να επιλέξει να εκθέτει (αν θέλει) τα οικονομικά του στοιχεία και με βάση αυτά να φορολογείται και να αξιολογείται απ' την πολιτεία (τους συναδέλφους του, άλλους πολίτες)?

Τι να το κάνω το Facebook? Γιατί να μην υπάρχει ένα Taxisbook απλό-προσβάσιμο και ανοιχτό, όπως ανοίγουν και οι "μεγάλοι" τα "χαρτιά" τους?

Ως μέτρο ελέγχου και τακτικής οργάνωσης, έχω την αίσθηση πως μόνο η έκθεση μπορεί να προστατεύσει την δημιουργία παρά-λογα μεγάλων ακίνητων περιουσιών και οι παρά-λογα μεγάλων καταθέσεων από "μισθωτούς" υπαλλήλους πολλών αφεντικών.

Σχετικά με αυτό, έλεγε χθες το ραδιόφωνο πως κάθε Τούρκος πολίτης, σε λίγο καιρό θα έχει το e-mail του απ' την πολιτεία του.

Εμείς όμως, τιμώντας τον αποικιακό χαρακτήρα αυτού του κράτους, εμμένουμε να "υπάρχουμε" σε μια εικονική προσομοίωση της "google πολιτείας" που μας παρέχει ιστολόγια, e-mail και ότι άλλο χρειαζόμαστε στην δικτυακή επικοινωνία.