Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Το παραμύθι του μπαμπά που λείπει

Αύριο είναι τα γενέθλια της μεγάλης μου κόρης και εγώ είμαι για δουλειά στην Ιταλία.

Πήρα όμως μαζί μου κάποιες ζωγραφιές που είχε κάνει πρόσφατα σε μικρές κάρτες στις οποίες είχα σημειώσει τους τίτλους που τους είχε δώσει για να συνθέσω απ’ αυτές ένα παραμύθι και να της στείλω με αυτό τις ευχές μου.

Και του χρόνου αγάπη μου.

Η παράσταση αρχίζει, η αυλαία σηκώνεται, οι πεταλούδες ξεμουδιάζουν και αυτοί που ακούν, φροντίζουν να είναι ανοιχτή η καρδιά τους για να δουν και το δικό τους παραμύθι.

Η αυλαία σηκώνεται
 Ήταν κάποτε, κάποια φορά, σ’ έναν μικρό-μεγάλο κόσμο δύο όμορφες πεταλουδίτσες.

Δύο όμορφες πεταλουδίτσες. 
Οι πεταλουδίτσες αυτές ήταν πολύ χαρούμενες και αγαπημένες και πεταλούδιζαν όλη την ώρα μέχρι που ήρθαν αγκάθια σ’ αυτήν την διπλή αγάπη.
Αγκάθια στην διπλή αγάπη. 

Ο τίγρης


Τότε εμφανίστηκε ο τίγρης, η γη αναποδογύρισε και ο ουρανός με τον ήλιο πήγαν από κάτω.


Η γη ανάποδα
Νιαρ τίγρη του είπαν οι πεταλούδες αλλά ο τίγρης τους μούγκρισε και φύγαν. Έτσι οι πεταλούδες έφυγαν στεναχωρημένες μακριά απ’ τον τίγρη στο βουνό.
Το βουνό
Το βουνό είχε ένα σύννεφο που στην αρχή ήταν χαρούμενο, αλλά όταν είδε τις πεταλούδες που ήταν στεναχωρημένες άρχισε να κλαίει.

Το σύννεφο που κλαίει
Άμα το σύννεφο έκλαψε πολύ, βράχηκε το χώμα και φύτρωσαν κάτι ωραία λουλουδάκια με μικρές χρωματιστές μπαλίτσες.

Λουλούδια με μπαλίτσες
Οι πεταλούδες πήγαν στα λουλουδάκια, αλλά αυτές οι χρωματιστές μπαλίτσες γίνανε ένα μαγικό χαλί που άρπαξε όόόόόλα τα πλάσματα του κόσμου και τα ταξίδεψε μαζί με την αγάπη.

Το μαγικό χαλί
Το χαλί πήρε όόόλα τα πλάσματα του κόσμου και τα πήγε σε μια γιορτή στην Ισπανία που όλοι χάρηκαν πολύ γιατί χόρεψαν, γέλασαν και αγαπήθηκαν ξανά.

Η γιορτή στην Ισπανία
Στην γιορτή αυτή, υπήρχε μια καρδιά με ένα γλειφιτζούρι. Όλοι την θέλανε πολύ αλλά ήταν δύσκολο να τα πιάσουνε γιατί τα φύλαγαν δύο καρχαρίες.
Η καρδιά με το γλειφιτζούρι που τα φυλάνε καρχαρίες
Πετώντας οι πεταλουδίτσες μας μαζί κι αγαπημένες, πιάσανε την καρδιά με το γλειφιτζούρι, τα χαρίσανε στον τίγρη κι αυτός χάρηκε.

Έτσι οι πεταλούδες και ο τίγρης γίνανε τρεις όμορφες καρδούλες που πετάνε και ο ήλιος πήγε πάλι στον ουρανό κι έγινε η χαρά του κόσμου.

Τρεις καρδούλες

Ο ήλιος η χαρά του κόσμου